Предложени от политическа партия за нов управител на БНБ обяви как смята

...
Предложени от политическа партия за нов управител на БНБ обяви как смята
Коментари Харесай

Каримански: Имам знанията, опита и уменията, за да ръководя БНБ

Предложени от политическа партия за нов шеф на Българска народна банка разгласи по какъв начин счита да се оправи, в случай че бъде определен на поста.

Смятам, че съм натрупал знанията, уменията и имам на практика опит, който мога да приложа в Българската национална банка. Мога да спомогна да се продължи политиката за модернизирането на банката и в това време за опазване на консервативния темперамент. Това сподели Любомир Каримански в предаването " Тази неделя "  по bTV в отговор на въпроса за какво желае да ръководи най-важната финансова институция у нас.

По думите на депутата от Има Такъв Народ колационното съглашение не е нарушено с издигането на двама претенденти от партиите в обединението, тъй като няма подобен текст в съглашението.

Той подсети, че номинацията на Андрей Гюров от " Продължаваме промяната " е пристигнала в последния миг.

Не мога да кажа за какво той не е отстъпил, мога да кажа аз за какво не бих отстъпил. Както и доскоро стана дума – имам задоволително познания и опит, с които да реализира съответните стратегически цели, разяснява претендентът на Има Такъв Народ.

Каримански към момента не знае дали ще получи поддръжката на " Демократична България "  и Българска социалистическа партия. Тепърва щял да беседва с техни представители, с цел да изложи концепциите си за ръководството на Българска народна банка. Избора изисква нормално болшинство.

Важно е новият шеф да бъде определен с допустимо най-вече гласове. Бих желал да разглеждате моята кандидатура като експертна и като професионална кандидатура, разяснява Каримански.

В поста във Facebook, с който водачът на ИТ Слави Трифонов разгласи номинацията на Любомир Каримански бяха изброени интернационалните институции, в които е работил, само че не и българските.

Той разгласи, че в биографията му участват всички финансови институции, в които е работил. Сред тях е и една на убития банкер Емил Кюлев.  

Аз съм бил експерт, бях доста издирван. От самото начало на моята кариера аз се занимавам с банкови нововъведения и мога умерено да кажа, нека да не звучи самохвално, аз съм един от първите хора дружно с моя екип, които сме въвели така наречен интернационалните картови асоциации, и започнахме с картовите разплащания в България. Винаги съм бил издирван от повече от една банка, с цел да може да осъществяваме избрани планове по отношение на картовите и платежните услуги. Никога не съм имал планове да се занимавам с друга част, да вземем за пример с кредитирането или с кредитна активност, а постоянно съм бил провокиран от новаторските решения в банковия бранш, разяснява Каримински, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР